A királyi ház legifjabb tagjának megkeresztelése okán mai infografikánkon a dédmama, II. Erzsébet eddigi pályafutását mutatjuk meg (2012-es adatok).

Erzsébet 1926-ban született, és 21 éves korában ment férjhez, és ezt követően viszonylag hamar, már 25 évesen királynővé koronázták. Eddig a 2. leghosszabban uralkodó az angol trónon, túlélve 12 angol miniszterelnököt, 12 amerikai elnököt, hat canterbury érsek, és hat római pápa vezetését.

610 helyen avatott fel valamilyen építményt, valamint 21 hajót. Nagyjából 45 000 karácsonyi üdvözlőlapot küldött ki, 129 alkalommal ült portrét, és nagyjából 3,5 millió neki feltett kérdésre adott választ. Egy ilyen hölgynek egy keresztelő már meg se kottyan :) .

4 gyermeke, nyolc unokája, 30 dédunokája van- pontosabban ma már 31. Élete során kedvenc kutyafajtájából, a corgie-ból 30 élt mellette, jelenleg három kutyusa van. 

Az internetes tevékenysége viszonylag hamar kezdődött, és lépést tart az új trendekkel: 1997 óta elérhető őfelsége az interneten, 2007 óta a youtube-on, és 2010 óta a Facebookon is találkozhatunk vele. 

info8.jpgforrás: http://www.smittenbybritain.com/wp-content/uploads/2012/06/queen-elizabeth-ii-jubilee-infographic-angiechan-900px.jpg

Címkék: kate middleton infografika infographics infographic angol királynő II. Erzsébet angol királyi család györgy keresztelő

A bejegyzés trackback címe:

https://infographic.blog.hu/api/trackback/id/tr395602716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása