Talán vak komondorral másutt kevésbé próbálnak védekezni, de a családon belüli erőszak gyakori kategória a tengerentúlon is: a nők 25%-a, azaz minden negyedik nőnek élete során legalább egyszer része van családi erőszakban. A pontos értelmezés végett az Egyesült Államokban e kategóriába sorolják a következő cselekményeket az ütésen- rúgáson kívül: fizikai kényszerítés, nemi aktusra kényszerítés, fizikai korlátozás a szabad kapcsolatfelvételben, pénzmegvonás.

Hasonlóan a szexuális erőszakhoz, a családon belüli erőszak áldozatai 85%-ban nők. Minden harmadik átlag amerikai ismer valakit, aki családon belüli erőszak áldozata: ilyen áldozatokból évente 3-6 millió van.

Fontos tudni, hogy a családon belüli erőszak ritkán korlátozódik tartósan egyetlen áldozatra: minden második férfi, aki családon belüli erőszakot követ el élettársa, vagy felesége ellen, gyermekével is hasonló módon intézi el nézeteltéréseit.

Igyekszem az erőszak következményeiről is infografikát keresni... remélem, megnyugtató adatokkal.

info12.png

forrás: http://www.bloodcleanupspecialists.com/606989/2012/12/11/domestic-violence-get-the-facts-and-know-where-to-go-for-help-infographic.html

Címkék: családon belüli erőszak infografika infographics infographic vak komondor

A bejegyzés trackback címe:

https://infographic.blog.hu/api/trackback/id/tr615616487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása