Első orosz infografikánkkal emlékezünk meg a napokban meghalt zseniális fegyvermérnökről, Mihail Kalasnyikovról, és félelmetes, de a maga nemében szenzációs találmányáról, az AK 47-esről.

Ez a fegyver a világ 50 országának hadseregében rendszeresített fegyver, 65 éves történelme alatt (1949 óta létezik!) több, mint 100 millió darab készült belőle különböző változatokban, ami azt jelenti, hogy a kézilőfegyverek 20%-a Kalasnyikov nevéhez fűződik.

 A világ több, mint 100 országában kapható, induló ára 30 amerikai dollár körül van, ami népszerűségének egyik alapja: nemcsak a fegyver, de a fegyver gyártása is egyszerű, így képesek alacsonyan tartani a kereskedelmi árát is. Megbízhatóságát jelzi, hogy a sarki hidegtől az egyenlítői forróságig mindenütt megbízhatóan teljesít- és néhány országban olcsóbb, mintha egy tyúkot akarnánk venni.

3,8 kg-os önsúlya mellett ezz az egyszerű, és népszerű fegyver, "a világ legnépszerűbb gyilkológépe" percenként 600 lövést képes leadni, 650 m-es hatótávolsággal (AK-47M).

Zseniális, 1919-ben született névadója az egyetlen, aki az Orosz Föderáció Hőse címet elnyerte.

 kalasnyikov (1280x905).jpg

forrás: http://culture.ru/en/special/russian-images/448/

Címkék: kalasnyikov kalashnikov infografika infographics infographic AK-47

A bejegyzés trackback címe:

https://infographic.blog.hu/api/trackback/id/tr605706740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása