A Majdan téri események drámai alakulása az infografika iránt érdeklődők figyelmét is Ukrajnára irányította: Oroszországban van egy cég (Newsplot.org), mely nagyon jól használható, de alapvetően orosz szövegű infografikákat készít- egy általuk készített infografika viszont a közelmúltban világhódító útjára indult angol nyelven. 

Mint tudjuk, az ukránok nem számítanak kezdőnek az ellenállásban: a 2004-es narancsos forradalomban megtanulták, hogyan gazdálkodjanak erőforrásaikkal úgy, hogy tartós, akár hónapokig fenntartható jelenlétet alakíthassanak ki Kijevben. Mai infografikánk erről az "infrastruktúráról" szól, illetve azt próbálja megbecsülni, ennek milyen költségei lehetnek napi szinten, 1000 főre vetítve:

- Étkezés költsége: 15 ukrán hrivnya/ étel, azaz forintra vetítve, 1000 fő esetén, napi két étkezéssel számolva:

750 000 Ft

- Meleg ital költsége: 200 000 Ft

- Szállás 1000 fő részére: 750 000 Ft... és még folytathatnánk a sort, mire van szükség egy ilyen ellenállás mindennapi működésében.

Ha csupán 1000 főre vetített költségeknél maradunk, 1000 fő havi költsége nagyjából 60 millió forint. És amivel nem számoltunk, az az, hogy nem egy hónapja, nem "csak" 1000 fő van a tereken, és, hogy ezek a költségek kizárólag a fenntartásról szólnak, nem számolnak az ellenállás szűkebb értelemben vett költségeivel.

maidan.jpg

forrás: http://globalvoicesonline.org/2013/12/16/the-economics-of-ukraines-euromaidan-infographic/

 

 

Címkék: ukrajna kijev infografika infographics infographic ukrán forradalom majdan tér maidan square

A bejegyzés trackback címe:

https://infographic.blog.hu/api/trackback/id/tr15822962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása