Immáron egy éve, hogy vége a világnak az állítólagos maja naptár jóslat szerint, melyben kortól és nemtől függetlenül, ki jobban, ki kevésbé, de elég sokan hittek. Hogy mennyire sokan, az a következő infografikán látható.

A világon minden tizedik ember hitt abban, hogy 2012-ben eljő élete és a világ utolsó napja: ebben leginkább a kínaiak hittek (minden ötödik kínai készült erre) és hasonlóan gondolkodtak Törökországban, Oroszországban, Mexikóban és Dél-Koreában is. 

Az óvatosabbak száma, akik szerint még az ő életükben bekövetkezik a világvége, kiteszi a világ lakosságának hetedét. Az átlagosnál több a török, illetve az egyesült- államokbeli köztük, hiszen ott majd minden negyedik ember arra készül, hogy megéli a világvégét.

Az alacsony végzettségű, alacsony jövedelmű 35 év alattiak hisznek leginkább abban, hogy látni fogják, ahogy a fejünkre rogy az ég- a lehetséges okok között viszont nagy a szórás: egy amerikai kutatásban azt kérdezték az emberektől, hogy a következő 25 évben milyen szörnyűség fog a környezetünkben a legvalószínűbben történni: a katasztrófa-elméletek győztese a földrengés és a hurrikán, tehát természeti katasztrófa, és csak a harmadik helyen áll a megkérdezettek szerint a terrortámadás veszélye- amit szorosan követ pénzügyi összeomlás lehetősége.

...és míg a megkérdezettek 59%-a szerint érdemes öregkorukra félretenniük, több, mint 40% szerint érdemes spórolnunk egy katasztrófa bekövetkezésére, például úgy, hogy óvóhelyet építünk magunknak.

Az óvóhelyépítésnek pedig nem is lehet jobb kezdőnapja, mint a világvége első évfordulója!

vilagvege.jpg

forrás: 

http://www.rsvlts.com/2012/11/06/its-the-end-of-the-world-as-we-know-it-infographic/

Címkék: világvég infografika infographics infographic világvége infografika 2012.12.21.

A bejegyzés trackback címe:

https://infographic.blog.hu/api/trackback/id/tr135703013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása