Sokak számára az időjárási frontok érkezése, mint a mai is, fejfájással jár, így különösen aktuális mai infografikánk, mely a fejfájás jellemzőit foglalja össze.

A fejfájás nem népbetegség, hanem valamennyi nép betegsége: a Föld lakosságának 90%-a élete során többször is találkozik a fejfájással járó problémakörrel. A fejfájások azonban nem mind azonos fájdalmat jelentenek: a leggyakrabban előforduló fejfájás, a nyomásos (tenziós) fejfájás, mely tarkón és a homloknál jelenik meg általában, és a fejfájások 78%-át fedi le. A fejfájás szinonímájaként használt kifejezés, a migrén féloldalas fejfájást jelöl, és a visszatérő fejfájások 94%-a e körbe esik. A színuszos fejfájás a szem és az orr körül jelenik meg, és az orvosok is sokszor összetévesztik a migrénes fejfájással. Az utolsó, legritkább fejfájás csak az egyik szem körül jelenik meg (érzésem szerint már valamennyi fajtát volt szerencsém megtapasztalni, amiben mindegyik azonos, az az, hogy amikor történik veled, pont nem érdekel, mi a fejfájás becsületes neve, csak azért rimánkodsz, hogy ne fájjon).

Amit tehetsz a fejfájás megszüntetéséért (fájdalomcsillapítón kívül):

1, Pihenés

2, Hideg pakolás

3, Könnyű testmozgás

4, étrend kiegészítők beszedése

5, fokozott folyadékbevitel

6, fejmasszázs

7, forró zuhany

8, kis mennyiségű, különböző ételbevitel

info13.jpg

forrás: http://www.mountsinai.org/static_files/MSMC/Infographics/2011/October/HEADACHE.Infographic704.jpg

Címkék: fejfájás migrén infografika infographics infographic időjárási front

A bejegyzés trackback címe:

https://infographic.blog.hu/api/trackback/id/tr315635326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.11.16. 10:19:08

és ezt valaki munkaidő alatt készítette?! Mármint a grafot?!
süti beállítások módosítása