Bezár a Négy Tigris, a legendás budapesti elosztópiac, közismertebb nevén a kínai piac. Persze, az ott vásárolható árukról nem kell lemondanunk, hiszen a piaccal szembeni raktárépületek bérlőinek 90%-a kínai, a piac forgalmának nagy része már ott bonyolódott az elmúlt években- és ha a magyarokra igaz az az állítás, hogy a forgóajtón mindig elsőként lépünk ki, akkor a kínaiakra ez duplán igaz- ráadásul nagy valószínűséggel a forgóajtót is ők gyártották :)

... és érdemes a kínaiakat nemcsak gazdaságuk teljesítménye, hanem befektetési ereje alapján is egyre komolyabban venni, ahogy mai infografikánk is mutatja: Kína jelenleg a 9. abban a rangsorban, mely a külföldi befektetések nagysága alapján osztályozza az országokat. Befektetések tekintetében a legaktívabbak Afrikában, de saját környezetükön, Ázsián kívül erős a befektetési kedvük Észak-Amerikában, és Ausztráliában is. 

Pénzeiket leginkább a jövő biztosításába fektetik: az energiaszektor és az acélipar a két legnagyobb terület, amelyeket a kínai befektetők fontosnak tartanak, befektetéseik több, mint fele tehát a természeti erőforrások kiaknázására irányul: Ausztráliában, az USA-ban, Brazíliában is e szektorokba fektetnek a leginkább- amennyiben az adott ország nem akadályozza ezt meg védelmi okokból, mint ahogy tette már az USA, Németország, Ausztrália, de még Nigéria és Irán is.

Ami tehát igaz a Négy Tigris esetében, igaz világszinten a kínai befektetésekre is: lehet ellenezni, de új utakat találnak, így már a kínai befektetők is a spájzban vannak....

infog15 (621x6000).jpg

forrás:http://www.mining.com/infographic-chinese-investments-overseas-84856/

Címkék: kínai piac négy tigris infografika infographics infographic kínai gazdaság kínai befektetések

A bejegyzés trackback címe:

https://infographic.blog.hu/api/trackback/id/tr845643616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása