A főváros gigantikus forgalom-átszervezésekbe kezd, hogy kedvezzen a kerékpárral közlekedőknek. Ahogy valamikor Kossuth Lajos mondta: "Csak feleannyi lelkesedést a kivitelezésben, mint a megszavazásban, és Magyarországot a pokol kapui sem ingatják meg."- a magam részéről nagyon hiszek a célban, és reménykedek a jó kivitelezésben. Addig is nézzük, milyen jótékony hatásai lesznek annak, ha majd az új rendszerben bringán rójuk a köröket Budapest utcáin (az infografika szintén az USA-ból származik):

- miközben az amerikaiak autóval megtett útjai 70%-ban 2 mérföldnél rövidebbek, tehát kerékpárral is, kezdőknek is leküzdhető távolság, csak a közlekedők 0,6%-a használ e célra bringát, miközben minden 2. amerikai szennyezett levegőt szív be, melyért 50-90%-ban az autók kipufogógázai okolhatóak.

- a bringára váltók a bringázás első évében 6,5 kg súlyfeleslegtől szabadulhatnak meg, tehát tökéletes fitness eszköz is amellett, hogy közlekedni lehet vele.

- évente 1100 emberrel kevesebben halnának meg a kerékpározás egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt

- napi 30 perc bringázás évente kb 13 000 ft egészségügyi kiadástól kíméli meg pénztárcánkat.

- egy autó parkolóhelyére 20 bringa képes parkolni (természetesen itt is amerikai autókról van szó)

- és végül egy európai adat: egy Lyonban (Franciaországban) készült tanulmány szerint a legnagyobb forgalmú órkában a kerékpáros közlekedés 50%-kal gyorsabb, mint az autós.

bringajo.jpg

forrás: http://www.elephantjournal.com/2011/12/great-biking-infographic/

Címkék: bubi infografika infographics infographic budapest kerékpár kerékpár infografika

A bejegyzés trackback címe:

https://infographic.blog.hu/api/trackback/id/tr145657413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása