Már csak napok vannak hátra, és Neked még mindig ötleted sincs, mit kapjon a gyerek karácsonyra? Nézd át az elmúlt 100 év legjobb ötven ajándékát, és biztos találsz köztük olyat, amely még hiányzik a gyerekszobából.

Lassan száz éve, hogy szinte egyetlen gyerek polcáról sem hiányozhat a Teddy maci: a legenda szerint Theodore Roosevelt egy alkalommal nem akart lelőni egy fekete medvét, ami arra inspirálta Morris Mitchtom-ot, hogy játékboltjában a kitömött maci elinduljon világhódító útjára.

A Crayola kréta a 20-as évek találmánya, és egészen a 30-as évekig csak 8 színben lehetett kapni. Ma a színváltozatok száma meghaladja a százat.

Már több, mint 70 éves a scrabble, a (műanyag) hullahopp karika pedig hatvan, az újabb és újabb generációk azonban változatlanul felfedezik magunknak, tehát igazi örökzöldeknek számítanak, hasonlóan a Monopoly-hoz, melynek ötletét először visszautasították a játékgyárak.

G.I. Joe (Government Issued Joe) a hatvanas években született: az első olyan játékbaba volt, mely a "baba" megjelölés helyett az "akcióhős" meghatározást kapta- az ő angol követője volt maga Action Man- hasonló küldetésekkel, de az óceán túloldalán.

A Rubik kocka, az Én kicsi pónim már azok gyerekkorához köthető, akik most gyerekeiknek keresnek ajándékot: a hasonló korú Transformer mellett érdemes megmutatni gyerekeinknek a fellelhető gyűjteményünket, mert hasonlóan jól fog velük szórakozni, mint mi annak idején.

Az elektronikai játékok régi kedvelői még emlékezhetnek az első, TV-n játszható PONG játékra, amiben egy kis függőleges, fel-le mozgatható vonallal kellett megakadályozni a pattogó, 3 pixelnyi labda kapuba jutását. E játékok fejlődése ezt követően hihetetlen sebességbe kapcsolt: a Game Boy, a Nintendo, az XBox, a Playstation mind a mai napig újabb és újabb változatokkal árasztják el a játékpiacot, így csak pénztárcánkon múlik, melyik változattal indítjuk el gyerekünket az élete végéig tartó játék útján.

kari2.png

forrás: http://dailyinfographic.com/top-50-christmas-toys-of-the-past-century-infographic

Címkék: karácsony karácsonyi ajándék infografika infographics infographic TOP 50 játék

A bejegyzés trackback címe:

https://infographic.blog.hu/api/trackback/id/tr45698521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása